next garden

Exotic and theatrical - Ham

The client says ‘You are a true artist Graham, a craftsman! ’

We Say - After extensive building works to this property in West London, the garden was left, as usual, in a sorry state and in need of some careful re-modelling. After preparing the site properly for landscaping, it was decided to remove part of the back wall in order to create a natural seating area To give the garden a contemporary feel, we rendered the old brick wall and gave it a neutral grey colour.

‘Fossil’ Indian sandstone paving which has a warm pinkish tone was used to complement the wall colour. As a backdrop we clad the high back wall with lateral (Chinese) trellis painted in a dark walnut stain to hide effectively the unsightly chain link fence .

Planting The planting was carefully kept to foliage forms that will give maximum interest with a soft mood but strong tonal integrity. Simple ‘walk over’ lights give a welcoming ambience for evening entertainment.